Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalm verpakt in aardappelplakjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 preien, in dunne ringen
1 bekertje crème fraîche
zout, peper
1 eetlepel Pernod
4 zalmfilets zonder vel á 125 gr
1 eetlepel olijfolie
10 krieltjes, ongeschild, in heel dunne plakjes
enkele sprietjes bieslook

Bereiden

Kook de prei in weinig water in ± 5 minuten beetgaar,
laat ze uitlekken, pureer ze met de crème fraîche
en voeg zout, peper en de Pernod toe.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Wrijf de zalmfilets rondom met olie in.
Leg de plakjes aardappel dakpansgewijs op één
kant van de vis.
Bak de vis in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) aan de
onderkant even aan, leg ze op het grillrooster en bak de
bovenkant in ± 8 minuten lichtbruin.
Verwarm de preisaus, verdeel die over 4 borden, leg de zalm
erop en knip de bieslook erboven fijn.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lauwe schotse zalm met gebakken asperges
Vismoten op z‘n Spaans
Asperges met kabeljauwhaasje en mosterdsaus
Fisherman's pie
Romige garnalencocktail

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes