Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lotus-zalmpasteitje

Aantal personen: 4

Ingrediënten

50 g Noorse zalmfilet
300 g lotuswortel
50 g varkensvet
30 g waterkastanjes
10 g koriander
10 g zout
5 g gemalen peper
3 eieren
50 g aardappelmeel
500 g broodkruim
10 g gedroogde garnalen
3 g vitriool

Bereiden


  1. Maak een vulling door de Noorse zalm, varkensvet, waterkastanjes, koriander en gedroogde garnalen fijn te hakken en goed te vermengen met ei en aardappelmeel.
  2. De lotuswortel in plakjes snijden en 10 minuten in vitrioolwater laten weken.
  3. De geweekte stukjes lotuswortel met wat aardappelmeel bestrooien en ze vullen met de zalmvulling.
  4. Het lotuspasteitje achtereenvolgens door de aardappelmeel, ei en broodkruim halen.
  5. In een wok de olie verwarmen tot deze matig warm is en het lotuspasteitje frituren tot het
    diepbruin van kleur is.
  6. Het pasteitje is krokant van buiten en
    zacht van binnen.

Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Visschotel met peultjes
Gefrituurde zonnevis met groenten ravioli
Risotto met tonijn
Bami met zalm
Garnalen in kerriesaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes