Stoof de in fijne reepjes gesneden prei in de boter en het
sinaasappelsap.
Laat de vis in de jus van de prei en de visfumet gaar
worden.
Leg de vis na ± 10 minuten op een warme schotel en houd
hem warm.
Snijd de champignons in schijfjes en laat ze even in het
visnat stoven.
Voeg de gestoofde prei bij de saus en breng op smaak met
peper, zout en viskruiden.
Roer vlak voor het serveren 50 gr boter door de saus.
Overgiet de vis met het sausje.
Serveer warm met aardappelpuree of -kroketten. Bestrooi met
gehakte peterselie.
Een visfumet maakt u van visafval.
Zet 1 1/2 liter koud water op met visafval, peper, zout, een
takje
selderij en een wortel en laat dit 10 minuten koken.
Zeef het vocht en van de visfumet op.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |