Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Scholfilets

Aantal personen:

Ingrediënten

8 scholfilets
1 dl melk
bloem
50 gr boter
50 gr geraspte kaas
Half glas droge witte wijn
1 eetl gehakte peterselie
1 eetl fijngesneden prei
1 eetl gehakte sjalot of ui
zout en peper

Bereiden

Kruid de scholfilets met zout en peper, haal ze door de melk en door de bloem. En bak ze voorzichtig goudbruin in de boter. Doe de scholfilets over in een licht beboterde vuurvaste schaal. Bedek ze met een laagje geraspte kaas en giet de witte wijn erover heen. Meng nog wat geraspte kaas met de peterselie, ui en prei en strooi dit over de vis. Zet dit in een voorverwarmde oven van 190 graden tot er een mooi goudbruin korstje op komt.
Tip: Wat zeer fijn gesneden frietjes en een komkommer salade smaken er heerlijk bij.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Vispotje vankabeljauw, mosselen, garnalen en St. Christoffel Blond
Zalm omelet met tomaat en olijven
Gebakken scholfilet
Grietfilets met zalmmousse en courgette-roomsaus
haring in mosterdsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes