Vispalet in witbier (4 pers)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
600 g verschillende soorten visfilet zoals zalm, kabeljauw, heilbot, enz.
50 g IJslandse garnalen
150 g bouquet van fijngesneden ui, prei, wortel en bleekselderij
25 cl Basis roomsaus
100 g geraspte kaas
20 cl Beyerd Hefe Weisse
50 g margarine
pepermolen en zout
Bereiden
- Snijd de vis in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm en meng deze met de garnalen.
- Laat in een steelpan de boter smelten en fruit op laag vuur het bouquet.
- Voeg de verschillende vissoorten toe en bak deze kort mee.
- Blus dit alles af met het ‘Weizenbier‘.
- Voeg de roomsaus toe en laat de vis 5 minuutjes zacht stoven.
- Monteer de saus met een klein scheutje room.
- Verdeel de vis en de saus over 4 ovenschaaltjes.
- Bestrooi met geraspte kaas en gratineer dit lichtbruin onder de salamander/grill.
Recept van Orson de Jongh, Restaurant-café-brouwerij De Beyerd, Breda
tel. 076-5214265 beyerd.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gegratineerde mosselen II
Zalmforel metbietensalade
Indiase garnalenballetjes
Gemarineerde zeeduivelspiesen
Pittige mosselen