1 Gefrituurd
250 gr gare mosselen door beslag (100 gr bloem, 2 dl witbier, zout en 2 eetlepels peterselie) halen en frituren. Op julienne van prei, wortel en venkel serveren.
2 Gegratineerd
Schelpen met gare mosselen en saus (gefruite ui, knoflook, 100 gr sjalotroomkaas, 1ei, 1 eetlepel peterselie) onder de grill zetten.
3 Gekookt
Verse mosselen met 2 struikjes gesneden witlof, 150 gr wortel, bladselderij, peterselie en flesje witbier 10- 15 minuten koken.
4 Gestoofd
Uitje, knoflookteen, champignons, 500 gr gare mosselen, 1 dl droge witte wijn, 1 eetlepel mosterd, bekertje crème fraîche en peterselie laten stoven. Met pasta serveren.
5 In een cocktail
150 gr gare mosselen, 150 gr gare aardappel, 2 eetlepels kappertjes, saus van citroen- mayonaise, tomatenpuree, zure room en bieslook.
6 In een salade
200 gr gare mosselen, 4 vleestomaten in blokjes, flink wat peterselie, dressing van olijfolie, limoensap, knoflook, zout en peper.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |