Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Schelvis met wortel, prei en witte vermout

Aantal personen: 3

Ingrediënten

1 pak diepvries schelvisfilet (400 gr)
400 gr worteltjes
1 kleine prei
1 1/2 eetlepel boter
1 theelepel bouillonpoeder
1 dl koffieroom
3 eetlepels witte vermout

Bereiden

Laat de vis ± 30 minuten ontdooien en verdeel hem in
drie stukken.
Was de worteltjes en snijd ze in stukjes.
Verwijder van de prei het lelijke blad, snijd hem in stukjes
en was die in een vergiet.
Smelt in een pan de boter en smoor de worteltjes ± 7
minuten zachtjes.
Los in een kopje met 1 eetlepel heet water de bouillonpoeder
op en voeg dit aan de pan toe.
Schep de prei erdoor en laat die ± 3 minuten mee
smoren.
Leg de vis erop en stoof alles met de deksel op de pan in
± 8 minuten gaar.
Verwarm intussen een schaal voor.
Schep de vis uit de pan, roer de room en vermout door de
groente, leg de vis erop en warm die ± 2 minuten
mee.
Schep het geheel op de warme schaal.
Serveer er gepofte aardappelen bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw met gruyère uit de oven
Kabeljauw met Spaanse saus
Kabeljauw-groente schotel
Zalm in een mieriksworteljasje en bieslook-limoensaus
Moclade uit Frankrijk

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes