Noorse witte heilbot op z’n Latijns
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 filets 180 g Noorse witte heilbot
Zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
Voor de marinade:
2 el verse fijngesneden rozemarijn
2 dl olijfolie
peper uit de molen
Bereiden
- Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep ze droog met keukenpapier.
- Bestrooi ze met vers gemalen peper.
- Meng de ingrediënten voor de marinade.
- Wrijf het oliemengsel goed over de vis en laat ze daarna minimaal 2 – 3 uur
marineren.
- Dep de vis een beetje droog (de kruiden moeten blijven zitten) en grill de vis
4 – 6 minuten aan elke kant.
- Laat de vis niet aanbranden.
- Smeer tijdens het grillen eventueel nog wat extra olie op de vis.
Tip: Eet er couscous bij en gegrilde groenten
zoals courgette of tomaten en aubergine.
Ook een ‘salsa verde’ is er lekker bij
Exportorganisatie voor Noorse vis
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Noorse stokvis op Portugese wijze
St-Jacobsschelpen in pepersaus
Gekooktestrandschelpen ui Portugal
Noorse zalm ‘Jeon’ (4 porties)
Gegrilde visschotel met courgette en venkel