Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Moules á l'escargot

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kg verse mosselen in de schelp
versgemalen peper
knoflook uit de pers
1 uitje
zeer fijn gehakte peterselie
gesmolten boter
citroensap
geraspte kaas

Bereiden

Als voorgerecht serveert u ± 12 mosselen per persoon.
Als hoofdgerecht kunt u dit aantal verdubbelen.

Steek de verse mosselen in de schelp open en rangschik ze met
het eigen vocht in de halve schelp netjes in een vuurvaste
schaal.
In plaats van verse mosselen, kunt u ook gekookt mosselvlees
gebruiken.
Voeg de gesmolten boter, nootmuskaat, het uitje, de knoflook,
het citroensap en eventueel peper en zout toe en zet de schaal
± 10 minuten in een warme oven (250-300°C).
Hak de peterselie heel fijn en strooi die over het gerecht
voor het in de oven gaat.
Eventueel kunt u er ook wat kaas over strooien.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Oosterse mosselen uit de wok
Zalm omelet met tomaat en olijven
Zalmpotje met sojasaus en taugé
Noorse witte heilbot op z’n Latijns
Spaghetti di mare

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes