Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauwschotel met tomaten-yoghurtsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
2 knoflookteentjes
5 ansjovisfilets
10 gevulde groene olijven
25 gr boter
1 blik (± 400 gr) gepelde tomaten
een mespuntje rozemarijn
1 eetlepel gesnipperde peterselie
1 eetlepel maïzena
1 dl yoghurt op kamertemperatuur
500 gr kabeljauwfilet
(versgemalen) peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes en de olijven in
plakjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui- en
knoflooksnippers en de stukjes ansjovis zachtjes ± 3
minuten.
Voeg de tomaten met het sap, de rozemarijn en de peterselie
toe en roer de tomaten stuk en laat de saus in ± 5
minuten iets inkoken.
Roer de plakjes olijf erdoor en laat de saus iets
afkoelen.
Roer de maïzena door de yoghurt en roer dit mengsel door
de saus; breng
op smaak met peper.
Snijd de visfilets in 4 stukken, leg ze naast elkaar in een
ovenschaal en verdeel de saus erover.
Zet de schaal in het midden van de oven en laat de vis in
± 20 minuten
gaar worden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw-venkel stoofpot
Noorse witte heilbot op z’n Latijns
Gebakken zalmtournedos met tuinkruidendressing
Snoekbaarsfilet met snijboontjes
Kabeljauw-groente schotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes