Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauwlasagne met courgette

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 zakjes dillesaus (Mc Cormick)
1 pot visfond
1/8 liter slagroom
150 gr champignons
1 middelgrote courgette
2 kleine uitjes of sjalotjes
30 gr boter
1 teentje knoflook
12 lassagnevellen
600 gr kabeljauwfilet
1 zakje geraspte (Deense) mozzarella

Bereiden

Bereid de dillesaus volgens de aanwijzingen op de sauszakjes
met de visfond (wordt vloeibaar bij verwarmen) en de
slagroom,
samen 1/2 liter vocht.
Snijd de champignons en de courgette in plakken, snipper de
uitjes en bak de groenten in de hete boter al omscheppend 5
minuten.
Knijp de knoflook erboven uit.
Breng intussen in een ruime pan water aan de kook.
Vet een rechthoekige ovenschaal in en bedek de bodem met een
schepje saus.
Laat steeds 3 lasagnevellen in het kokende water 3 minuten
koken, neem ze met een bakschep uit de pan en leg ze naast
elkaar in de ovenschaal.
Verdeel de helft van de visfilet hierover, schep 1/3 deel van
het groentemengsel erop, verdeel er 1/3 van de saus over en
strooi er 1/3 van de kaas over.
Herhaal dit nog 2 keer en eindig met saus en kaas.
Zet de schotel 3/4 uur in een oven van 200°C en laat het
gerecht goudbruin kleuren.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

nancy (30-10-2012 08:33):
waar koop je de zakjes dillesaus - jaren geleden gebruikte ik deze ook maar kan ze in mijn stad niet meer kopen

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Romige aardappel-preischotel met zalmrepen
Paella
Lotus-zalmpasteitje
Kabeljauwschotel
Thaise roerbakschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes