Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw met kruidenkorstje

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr dikke filets van kabeljauw
zout, peper
130 gr boter
2 eetlepels citroensap
1 eidooier
1 eetlepel dille
1 eetlepel peterselie
1 teentje knoflook
6 eetlepels witbroodkruim
2 1/2 eetlepels droge witte vermout
1 dl visfond

Bereiden

Snijd de filets in 4 gelijke delen.
Beboter een ovenschaal.
Hak de dille en de peterselie fijn.
Pers het teentje knoflook uit.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Spoel de filets onder koud stromend water af en dep ze met
keukenpapier droog.
Wrijf de filets in met peper en zout en leg ze naast elkaar in
een ovenschaal.
Vermeng de vermout met de visfond en een beetje zout en schenk
dit mengsel over de filets (zorg ervoor, dat de filets voor
minstens de helft boven het vocht uitsteken).
Vermeng in een kom 100 gr zachte boter met het citroensap, de
eidooier, de tuinkruiden, knoflook en wat peper en zout, roer
alles goed door elkaar en prak er met een vork het broodkruim
door.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de filets, zet de schaal
in de oven en laat het gerecht in ± 10 minuten een
goudgeel korstje krijgen.
Schep de filets voorzichtig uit de schaal en leg ze op
voorverwarmde borden.
Schik er ter garnering eventueel een paar takjes dille
bij.
Geef er een blanke botersaus (beurre blanc), gekookte spinazie
en gekookte kleine aardappeltjes bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Caribische zeetong
Lauwe schotse zalm met gebakken asperges
mosselen á l'Américaine
Gestoofde kabeljauwschotel met Spaanse wijn
Kruudmoes van Noorse kabeljauw (4 Pers.)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes