Snijd de filets in 4 gelijke delen.
Beboter een ovenschaal.
Hak de dille en de peterselie fijn.
Pers het teentje knoflook uit.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Spoel de filets onder koud stromend water af en dep ze met
keukenpapier droog.
Wrijf de filets in met peper en zout en leg ze naast elkaar in
een ovenschaal.
Vermeng de vermout met de visfond en een beetje zout en schenk
dit mengsel over de filets (zorg ervoor, dat de filets voor
minstens de helft boven het vocht uitsteken).
Vermeng in een kom 100 gr zachte boter met het citroensap, de
eidooier, de tuinkruiden, knoflook en wat peper en zout, roer
alles goed door elkaar en prak er met een vork het broodkruim
door.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de filets, zet de schaal
in de oven en laat het gerecht in ± 10 minuten een
goudgeel korstje krijgen.
Schep de filets voorzichtig uit de schaal en leg ze op
voorverwarmde borden.
Schik er ter garnering eventueel een paar takjes dille
bij.
Geef er een blanke botersaus (beurre blanc), gekookte spinazie
en gekookte kleine aardappeltjes bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |