Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hachee met Noorse zalm (voor 4 personen)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 Noorse zalmfilets
50 g boter
1 kg uien, in ringen
1 à 2 el bloem
500 ml runderbouillon
2 el balsamicoazijn
2 el appelstroop
2 plakken ontbijtkoek
2 laurierblaadjes
3 kruidnagelen
4 jeneverbessen
extra scheutje balsamicoazijn
1 el boter
1 citroen, in plakjes
peper en zout

Bereiden


  1. Smelt 50 g boter in een pan en voeg de uien toe.
  2. Laat ze op laag vuur zacht worden.
  3. Voeg dan de bloem toe en blijf roeren tot de bloem bruin begint te kleuren.
  4. Giet de bouillon beetje bij beetje erbij, tot een dikke saus ontstaat.
  5. Voeg de azijn, stroop, ontbijtkoek, laurier, kruidnagels en jeneverbessen toe.
  6. Laat 20 minuten heel zachtjes stoven.
  7. Breng op smaak met nog wat azijn, zout en veel peper.
  8. Verwijder de kruiden en specerijen.
  9. Bak de zalm aan beide kanten mooi bruin.
  10. Zorg dat de zalm van binnen roze blijft.
  11. Bestrooi met peper en zout.
  12. Leg de zalm op de borden en giet de uiensaus erbij.
  13. Garneer met citroen.
  14. En… eet er aardappelen bij.

Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

kreeft Thermidor
Goudenescabèche
Visrisotto
Gebakken St-Jacobsschelp met witlofsaus
Tong-zalmrolletjes met druivensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes