Hachee met Noorse zalm (voor 4 personen)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 Noorse zalmfilets
50 g boter
1 kg uien, in ringen
1 à 2 el bloem
500 ml runderbouillon
2 el balsamicoazijn
2 el appelstroop
2 plakken ontbijtkoek
2 laurierblaadjes
3 kruidnagelen
4 jeneverbessen
extra scheutje balsamicoazijn
1 el boter
1 citroen, in plakjes
peper en zout
Bereiden
- Smelt 50 g boter in een pan en voeg de uien toe.
- Laat ze op laag vuur zacht worden.
- Voeg dan de bloem toe en blijf roeren tot de bloem bruin begint te kleuren.
- Giet de bouillon beetje bij beetje erbij, tot een dikke saus ontstaat.
- Voeg de azijn, stroop, ontbijtkoek, laurier, kruidnagels en jeneverbessen toe.
- Laat 20 minuten heel zachtjes stoven.
- Breng op smaak met nog wat azijn, zout en veel peper.
- Verwijder de kruiden en specerijen.
- Bak de zalm aan beide kanten mooi bruin.
- Zorg dat de zalm van binnen roze blijft.
- Bestrooi met peper en zout.
- Leg de zalm op de borden en giet de uiensaus erbij.
- Garneer met citroen.
- En… eet er aardappelen bij.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Visschotel
Botervis met prei-pestosaus
Komkommer-vis ragoût
Gamba's met pittige saus
Tilapia met mosterd en pancetta