Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Groene asperges met gevulde tongfilet

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg groene asperges
10 gr zout
8 tongfilets
16 grote garnalen
1 prei
1 wortel
1 ui
1/2 knolselderij
1/2 bosje peterseliestelen
3 dl witte wijn
5 dl beurre blanc
versgemalen witte peper, zout

Bereiden

Schil de asperges en kook ze gaar.
Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken.
Bestrooi de tongfilets met wat versgemalen peper en zout.
Wikkel de garnalen twee aan twee in de tongfilets en zet ze
met een prikkertje vast.
Bereid de beurre blanc en houd de saus warm.
Leg de stukken groenten op de bodem van een stoompan, giet er
de witte wijn en wat water bij en breng alles aan de kook.
Zet de pan met de groene asperges op het vuur en blancheer ze
3 minuten.
Leg de tongrolletjes op het rooster van een stoompan, zet het
rooster in de pan en stoom de tongrolletjes in 4 minuten
gaar.
Haal de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en
verdeel ze over de bodem van het bord.
Leg er de tongrolletjes bij en schep er wat beurre blanc
over.
Garneer met wat stukjes groenten.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gekookte verse mosselen I
Zalm verpakt in aardappelplakjes
Saté oedang I
Scholfilet á la Milanese
Risotto metcurry en gamba's

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes