Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de paprika heel klein.
Verhit 1 eetlepel olie en smoor de paprika in ± 5
minuten zachtjes gaar.
Snijd de sardines aan de buikkant open en snijd het visvlees
aan beide
kanten los van de graat, zodat een opening ontstaat.
Snijd de graat aan de kop- en staartzijde los (of laat de
visman dit voor
u doen).
Spoel de buikholte van de sardines schoon.
Dep ze droog met keukenpapier en besprenkel ze met
citroensap.
Vet een lage ovenschaal in.
Roer de verse roomkaas en de rozemarijn door de paprika en vul
de sardines met dit mengsel.
Verkruimel het brood en strooi het broodkruim en de kaas over
de sardines.
Sprenkel er wat olijfolie over en bak de sardines in de oven
in ± 25 minuten goudbruin en gaar.
Serveer er een gemengde groene salade bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |