Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zoetzureschol

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 ui
2 bolletjes gember
3 bosuitjes
2 kleine schollen
zout, peper
1 1/2 eetlepel bloem
25 gr boter
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 dl azijn
2 eetlepels suiker

Bereiden

Pel de ui en snijd hem in ringen.
Snijd de gember in stukjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Bestrooi de schollen met zout en peper.
Wentel de scholfilets door de bloem.
Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan en bak de
vis in ± 8 minuten goudbruin en gaar; keer halverwege
voorzichtig.
Leg de vis op een schaal.
Schenk de helft van het bakvet uit de pan en bak de ui, de
bosui en de gember ± 3 minuten in de rest van het
vet.
Pers de knoflook erboven uit, roer er de azijn, de suiker en
1/2 dl water door en laat de suiker oplossen.
Voeg de vis weer toe en verwarm hem ± 3 minuten.
Lekker met rijst en oosterse worteltjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde visrolletjes
Koolvis met aardappel en ui
Zalm op Afrikaanse wijze gemarineerd, geserveerd met samosa vangarnalen
Ovenschotel met spinazie en tonijn
Gegratineerde venkelschuitjes met kabeljauw

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes