Snijd de tonijn biefstuk met een scherp mes in roerbakreepjes. Roer 1 tl. Maïzena los met 2 el sojasaus
4 el rijstwijn of sherry
1tl sesamolie
1 el gembersiroop en wat zout en peper uit de molen. Schep de tonijnreepjes hiermee om en laat ze 15min.staan. Snijd de stoneleeks in stukjes van 3 cm,houd groen en wit gescheiden. Snijd de komkommer in even grote stukjes. Was de zeekraal. Laat de waterkastanjes uitlekken en halveer ze. Knip het nori- vel in 3 mm brede repen en knip deze in stukjes van 3 cm. Verhit de koekenpan, rooster hierin het sesamzaad goudbruin en schud het op keukenpapier. Verwarm 11/2 dl. Runderfond. Verhit de wok droog voor. Schenk er 2 el olie in, roerbak hierin het wit van de stonleeks en knijp er1 teen knoflook boven uit. Schep de zeekraal en waterkastanjes erbij en bak het 1 min. Dan de komkommerreepjes, de fond en 2 el oestersaus erbij en snel doorwarmen. Strooi pas aan tafel de nori- reepjes, het sesamzaad en grofgemalen peper naar smaak erover. Lekker met rijst of eiermie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |