Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gemarineerde tonijn met waterkastanjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr tonijnbiefstuk
maïszena
sojasaus
rijstwijn of droge sherry
sesamolie
gembersiroop
1 bosje stoneleeks (soort bosuitje, bij AH)
1/2 komkommer
100 gr zeekraal
1 blik waterkastanjes
1 norivel
3 el sesamzaad
knoflook
11/2 dl runderfond
oestersaus

Bereiden

Snijd de tonijn biefstuk met een scherp mes in roerbakreepjes. Roer 1 tl. Maïzena los met 2 el sojasaus
4 el rijstwijn of sherry
1tl sesamolie
1 el gembersiroop en wat zout en peper uit de molen. Schep de tonijnreepjes hiermee om en laat ze 15min.staan. Snijd de stoneleeks in stukjes van 3 cm,houd groen en wit gescheiden. Snijd de komkommer in even grote stukjes. Was de zeekraal. Laat de waterkastanjes uitlekken en halveer ze. Knip het nori- vel in 3 mm brede repen en knip deze in stukjes van 3 cm. Verhit de koekenpan, rooster hierin het sesamzaad goudbruin en schud het op keukenpapier. Verwarm 11/2 dl. Runderfond. Verhit de wok droog voor. Schenk er 2 el olie in, roerbak hierin het wit van de stonleeks en knijp er1 teen knoflook boven uit. Schep de zeekraal en waterkastanjes erbij en bak het 1 min. Dan de komkommerreepjes, de fond en 2 el oestersaus erbij en snel doorwarmen. Strooi pas aan tafel de nori- reepjes, het sesamzaad en grofgemalen peper naar smaak erover. Lekker met rijst of eiermie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pittige mosselen
Gestoofde vis met appel en kerrie
Gestoomde zalmfilets met vlierbloesem
gestoomde zalm met noedels
Gamba's op Chinese groenten met gembersaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes