Maak de worteltjes schoon en rasp ze fijn.
Pel de ui, maak het bosuitje schoon en hak beide fijn.
Snijd 6 schijven ananas in dunne reepjes.
Schep de ui en het bosuitje met de ananasreepjes en 3
eetlepels van de peterselie door elkaar en breng op smaak met
wat peper, zout en een paar druppels tabasco.
Snijd 1 limoen in partjes.
Klop een dressing van het sap van de helft van de andere
limoen, de olijfolie, de mosterd en de rest van de
peterselie.
Verdeel de geraspte wortel over 4 borden en lepel er de helft
van de dressing over.
Bestrooi de kabeljauwfilets met wat peper en zout en leg ze in
een ingevette ovenvaste schaal.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand en laat de
kabeljauwfilets in ± 7 minuten onder de hete grill
goudbruin en gaar worden; bestrijk ze tussentijds tweemaal met
de dressing.
Leg de filets op de borden en garneer met de rest van de
ananas en de partjes limoen.
Serveer met de ui-ananassalsa.
Lekker met een gepofte aardappel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |