Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde schelvis met ham

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1/4 liter melk
20 gr boter
2 eetlepels bloem
50 gr geraspte oude kaas
zout, peper
200 gr schelvisfilet (u kunt ook kabeljauw-, koolvis- of
scholfilet nemen)
2 plakjes achterham
10 sprietjes bieslook

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225°C.
Doe de melk, de boter en de bloem in een pan, breng de melk al
roerend met een garde aan de kook en laat het zachtjes koken
tot een gebonden saus ontstaat.
Roer de kaas erdoor en breng de saus op smaak met zout en
peper.
Leg de vis in een ovenschaal, leg de plakjes ham erop en
schenk de saus erover.
Knip het bieslook erboven in grove stukken.
Laat de vis in het midden van de oven in ± 20 minuten
gaar worden.
Lekker met bietjessalade.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse stokvis op Portugese wijze
Gebakken zeewolf-zeeduivel met basilicum
Kruidige tonijnschotel
Eierkoeken metgarnalen
Gebakken tongfilet met limoen en sambal

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes