Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

alikruiken

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 prei
1 wortel
1/2 ui
2 laurierblaadjes
enkele peperkorrels
enkele takjes selderij en peterselie
1 kg alikruiken

Bereiden


Trek van de groenten en de kruiden in ± 30 minuten een
eenvoudige groentebouillon en kook de alikruiken daarin in
± 5 minuten gaar.
De slakjes worden met een speld uit hun schelpen gehaald en
opgegeten.
In sommige delen van Zeeland was het traditie om alikruiken op
paasbrood
te eten.

Wulken
Wulken zijn vrij grote slakken die vaak samen met de mosselen
worden opgevist. Ze worden op dezelfde wijze als alikruiken
bereid, maar ze zijn vrij taai en rubberachtig van smaak.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalmsushi met mierikswortelsaus
Buideltje met Jacobsmosselen (4 personen)
Garnalen in knoflook, olie en chilisaus
Gegrilde poon
Zeetong-kreeft rolletjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes