Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
400 gr zeebaars (vel en graten)
16 langoustines
16 asperges
4 preibladen
1 sjalot
1 knolselderij
rode wijn
balsamico azijn
suiker
visfonds
Bereiden
Bak de langoustines aan en ontdoe ze van de karkassen. (bewaren)
Blancheer de asperges en stoof de stukjes asperge aan in wat boter.
Bak de zeebaars aan.
Blancheer de stukken prei (die achteraf als lint rond de aspergekoppen worden gedrapeerd).
Stoof de karkassen van de langoustines aan met de graten van de zeebaars, sjalot, selderij en wortelen.
Voeg er de rode wijn aan toe en laat het even inkoken.
Voeg er een beetje visfumet aan toe.
Zeef de saus.
Laat intussen suiker en water koken tot een blonde karamel.
Blus met balsamico-azijn.
Voeg er de rode wijnsaus aan toe.
Nogmaals zeven, op smaak brengen en direct serveren.
Bron/inzender: