Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken mosselen met pijnboompitten, tomaat en basilicum (4 pers)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kg mosselen
2 tomaten (verwijder de pitten)
2 el pijnboompitten
8 blaadjes verse basilicum
wat bloem
1 el boter

Bereiden

1.Kook de mosselen als in het basisrecept.

2.Haal de mosselen uit de pan, zeef en bewaar het vocht en verwijder de mosselschelpen.

3.Leg de mosselen op een schone doek en maak ze droog. strooi er wat bloem overheen.

4.Snij de tomaat in stukjes en hak de basilicum.

5.Smelt de boter en bak hierin de mosselen.

6.Voeg de pijnboompitten, de basilicum en de tomaat toe.

7.Bak dit nog even mee, haal alles uit de pan en houdt het warm.

8.Giet het vocht nu in de pan en kook dit in tot de helft.

9.Giet het over de mosselen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zeewolffilet op Portugese wijze
Vissersbonen met noorse koolvis. (Traditioneel)
Eikenbladsla met tarbot
Schelvis met fijne kruiden
IJsselmeerbaars met ratatouille en tomatenvinaigrette

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes