Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

St.Jacobsschelpen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

20 St. Jacobsschelpen
4 struikjes witlof
1 citroen
1 1/2 dl Thaise vissaus
2 eetlepels blokjes rode paprika
2 eetlepels blokjes groene paprika
4 theelepels kaviaar
zout, peper
olijfolie naar smaak
boter naar smaak

Bereiden

Was de St. Jacobsschelpen in ijswater en dep ze met
keukenpapier droog.
Maak het witlof schoon.
Smeer een snijplank in met citroensap, snijd het witlof
ragfijn en besprenkel het direct met citroensap.
Bak het witlof in een klontje boter licht aan, maar laat het
niet kleuren.
Bestrooi het met peper en zout.
Haal de St. Jacobsschelpen door de olie en bak ze in een
anti-aanbakpan om en om snel aan.
Breng de saus aan de kook en klop haar met een staafmixer
op.
Roer het witlof, de paprika en de kaviaar door de saus en
schep de saus met de groenten op 4 voorverwarmde borden.
Leg de St. Jacobsschelpen op de witlof.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalm uit een potje
Gebakken zeewolf met zwarte bonen
Kerriepannetje met scampi
Gepocheerde zalm
Gestoofde kabeljauw met grapefruit

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes