Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gamba's met feta

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 eetlepels olijfolie
1 gesnipperde ui
2 geperste teentjes knoflook
4-5 grote ontvelde, ontpitte, fijngesneden tomaten
3 eetlepels fijngesneden peterselie
2 theelepels gedroogde oregano
(3/4 dl droge witte wijn)
peper
1 kg rauwe ongepelde gamba's
± 100 gr verkruimelde feta
grofgehakte peterselie

Bereiden

Verhit de olie en laat de ui en knoflook in ± 5 minuten
zachtjes bakken zonder te kleuren.
Roer de tomaten, peterselie, oregano en eventueel wijn door en
laat iets inkoken.
Voeg peper toe.
Roer de gamba's voorzichtig door de saus en laat 4-5 minuten
zachtjes koken.
Voeg de feta toe en kook die ± 5 minuten mee.
Bestrooi het gerecht voor het serveren met peterselie.

Tip: Zet het gerecht nog ± 15 minuten in een op
180°C voorverwarmde oven tot de kaas lichtbruin kleurt.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Goudenescabèche
Gebakken Dorade met tomaten-basilicumsaus
Garnalensoep
Gekookte mosselen met mosterd-botersaus
Zalm-garnalentoffees

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes