Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Forel met champagne

Aantal personen: 4-

Ingrediënten

1 kg Schotse forellen
1 dl melk
4 eetlepels bloem
50 gr boter
1 glas champagne
1 dl room
gehakte bieslook en peterselie
peper, zout

Bereiden

Was de forellen en droog ze af.
Wentel ze even in de melk en daarna in de bloem.
Verwarm de boter en leg er, als ze schuimig wordt, de forellen
in.
Bak de forellen ± 5 minuten aan elke kant en bestrooi
ze met peper en zout.
Haal de forellen uit de pan en houd ze in de oven warm.
Deglaceer de saus met de champagne en laat de room even
inkoken.
Schik de forellen op een schotel, overgiet ze met de saus en
versier met de gehakte bieslook en peterselie.
Serveer met Pommes Duchesse.

Pommes Duchesse
Kook 500 gr bloemige aardappelen gaar en droog, knijp ze door
een pureeknijper of stamp ze tot een puree (gebruik liever
geen mixer) en roer er 2 eidooiers, 25 gr boter en naar smaak
zout en peper door.
Spuit van dit mengsel torentjes op een met boter ingevette
bakplaat, bestrijk ze met 1 losgeklopt ei en bak ze in de oven
op 220°C lichtbruin.
Wilt u ze invriezen, spuit dan torentjes op een plaat, vries
die zo in en verpak de torentjes pas in zakjes als ze bevroren
zijn.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken zeewolf met aardappel-krabpuree en groentensaus
Tilapia met mosterd en pancetta
Kruidige visschotel
Tabouleh van Bretonse langoustines
Bacalhau alla portuguesa (stokvis op portugese wijze)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes