Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Carpaccio van tonijn met groene asperges

Aantal personen: 4

Ingrediënten

320 gr. tonijn
24 st asperges
1 st. pomodori tomaat
1 bl. Lollo Bianco
1 bl. Lollo Rosso
2 el forellen eitjes
2,5 dl. Olijfolie
1 tl. Honing
½ dl. Walnotenolie
Olie
Peper/zout naar smaak
Verse kervelblaadjes

Bereiden

1.De tonijn wassen onder de koude kraan, droog deppen met keukenpapier, met olie insmeren en met peper en zout bestrooien.

2.De tonijn, gewikkeld in plasticfolie 1-2 uur in de diepvries weg leggen.

3.De asperges korte tijd koken en onder de koude kraan koud spoelen.

4.Voor de vinaigrette azijn met honing, peper en zout in de keukenmachine laten draaien en hier scheutje voor scheutje de olijf- en walnotenolie bij schenken.

5.De tomaat onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

6.De sla wassen, drogen en in stukjes scheuren.

7.De aan gevroren tonijn (met behulp van de snijmachine) in dunne plakjes snijden en over 4 borden verdelen.

8.De vinaigrette rond de tonijn scheppen en de asperges op de tonijn leggen.

9.Met sla, tomaatblokjes, kervel en foreleitjes garneren.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hachee met Noorse zalm (voor 4 personen)
Visschotel met kaas
Visschotel met croûtons en aïoli
Noorse witte heilbot op z’n Latijns
Palingsalade
Vismoten op z‘n Spaans

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes