Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
8 jacobsmosselen
8 grote garnalen
50 g gehakte dille
50 g gehakte sjalot
50 g quenelles van winterwortel
50 g quenelles van courgettes
4 rijstvelletjes
1 eiwit
2 dl witte wijn
5 draadjes saffraan
2 dl visfonds
1 dl room
citoensap naar smaak
zout & peper
Bereiden
- De Jacobsmosselen wassen en het (oranje) koraal verwijderen.
- De garnalen pellen, de darm (zwart streepje) verwijderen.
- Jacobsmosselen en garnalen in blokjes snijden en mengen met gehakte dille en sjalot.
- De wortel schoon maken en ‘en julienne‘ snijden.
- De rijstvelletjes op het werkblad uitspreiden en dun met los geslagen eiwit bestrijken.
- In het midden van ieder vel een bedje wortel leggen en het mengsel van
- Jacobsmossel en garnaal hierover verdelen.
- De vellen dicht vouwen als een buideltje en 10 minuten in de op 180 °C voorverwarmde oven bakken.
- Voor de saus de wijn met de saffraandraadjes tot de helft inkoken.
- De visfond erbij doen en weer tot de helft reduceren.
- De room toevoegen en in laten koken tot sausdikte.
- De saus op smaak brengen.
- De buideltjes op 4 voorverwarmde borden leggen, de saus eromheen scheppen en met dille en gekookte courgette en wortelbolletjes garneren.
Bron/inzender: