Overgiet de stokvisfilet in een schaal met koud water en laat
24 uur weken.
Ververs het water steeds.
Neem de filet uit het water, laat uitdruipen, snijd hem in 2
cm grote dobbelsteentjes en leg die in een grote pan.
Schil de aardappelen, was ze af, snijd ze in 1 cm grote
dobbelsteentjes en doe die bij de vis.
Overgiet de tomaten met kokend water, ontvel ze, halveer ze en
ontpit ze.
Draai ze door een zeef.
Pel het teentje knoflook.
Spoel de chilipeper af, ontpit hem en hak hem klein.
Haal de knoflook door de knijper.
Meng peper, zout en de knoflook door de tomatenpuree, verdeel
dit over de aardappelen en giet daar de olie over.
Kruid met peper en zout en stoof het op laag vuur 10
minuten.
Schenk er af en toe wat warme vleesbouillon bij.
Spoel de peterselie af, dep hem droog en hak hem fijn.
Strooi de helft in de soep en laat 20 minuten zachtjes
koken.
Maak de soep op smaak af en schenk haar in een voorverwarmde
terrine.
Dien op, bestrooid met de rest van de peterselie.
Serveer dit gerecht als avondmaaltijd of als hartig hapje bij
een feest.
Rode wijn en bier smaken er prima bij.
Ter afwisseling kunt u 10 minuten voor het einde van de
kooktijd van tevoren geblancheerde, in reepjes gesneden rode
of groene paprika toevoegen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |