Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Asperges met zalm en kervelsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

20 asperges
400 g aardappels
4,5 dl visbouillon
1 dl wittewijn (droog)
2 gehakte sjalotjes
80 g boter
400 g zalmfilet
1 bosje kervel
20 g gehakte sjalotjes
20 g spinazie
4 el crème fraîche
6 draadjes saffraan
p&z

Bereiden


  • De asperges schoon maken en beetgaar koken.

  • De aardappels schillen, in plakjes snijden, uitsteken en met de saffraan en een bodempje water gaar koken en droog stomen.

  • Voor de saus 40 gram boter smelten en 2 sjalotjes hierin glazig laten worden.

  • De gehakte kervel en gehakte spinazie toevoegen en even door laten fruiten.

  • De bouillon hierop gieten, het geheel even door laten koken en zeven.

  • Het vocht samen met de crème fraîche aan de kook brengen en tot sausdikte in laten koken.

  • De saus op smaak brengen met peper en zout en vlak voor het serveren de resterende koude boter door de saus kloppen.

  • De visbouillon, wijn, 2 sjalotjes en boter aan de kook brengen en de gewassen zalm hierin gaar pocheren in ongeveer 8 minuten.

  • De saus over de voorverwarmde borden verdelen, de zalm in het midden leggen en de aardappelrondjes en in drieen gesneden asperges hier omheen leggen.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Koolvis met aardappel en ui
    Lekkerbek met zoetzure ananassaus
    Kruidige tonijnschotel
    Kabeljauw met komkommersalsa
    Gemarineerde zalm (4 pers)
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes