Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Asperges met zalm en kervelsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

20 asperges
400 g aardappels
4,5 dl visbouillon
1 dl wittewijn (droog)
2 gehakte sjalotjes
80 g boter
400 g zalmfilet
1 bosje kervel
20 g gehakte sjalotjes
20 g spinazie
4 el crème fraîche
6 draadjes saffraan
p&z

Bereiden


  • De asperges schoon maken en beetgaar koken.

  • De aardappels schillen, in plakjes snijden, uitsteken en met de saffraan en een bodempje water gaar koken en droog stomen.

  • Voor de saus 40 gram boter smelten en 2 sjalotjes hierin glazig laten worden.

  • De gehakte kervel en gehakte spinazie toevoegen en even door laten fruiten.

  • De bouillon hierop gieten, het geheel even door laten koken en zeven.

  • Het vocht samen met de crème fraîche aan de kook brengen en tot sausdikte in laten koken.

  • De saus op smaak brengen met peper en zout en vlak voor het serveren de resterende koude boter door de saus kloppen.

  • De visbouillon, wijn, 2 sjalotjes en boter aan de kook brengen en de gewassen zalm hierin gaar pocheren in ongeveer 8 minuten.

  • De saus over de voorverwarmde borden verdelen, de zalm in het midden leggen en de aardappelrondjes en in drieen gesneden asperges hier omheen leggen.

    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Pittige mosselen
    Kabeljauw met paprika-saffraansaus (4 pers.)
    Kabeljauw met garnalen in koriandersaus
    Koolvis met tomaten en aardappelen
    Gegrilde zeewolf
    Ovenschotel met spinazie en tonijn
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes