Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Schorseneren in wit- of blond abdijbier

Aantal personen: 4

Ingrediënten

12 schorseneren
1 citroen
6 el olijfolie
3 el abdijbier
p & z
Bierbeslag:
125 g bloem
2 dl abdijbier
gehakte peterselie

Bereiden


  1. Schil de schorseneren in water met citroen.
  2. Snij ze in stukjes van 5 à 6 cm.
  3. Kook ze 12 minuten in water met een scheut melk.
  4. Maak een marinade van de olijfolie en abdijbier.
  5. Leg de schorseneren 45 minuten in de marinade.
  6. Dep ze droog en haal ze door het bierbeslag.
  7. Frituur ze in vet van 180°C.
  8. Uit laten lekken en bestrooien met peterselie.

Garnituur: gebakken grotchampignons, afgeblust met abdijbier en gegratineerd met Trappistenkaas.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Portobellos met gember-citroendip
Falafel met salade
Hachee met paddenstoelen en noten (Hoofdgerecht)
Hete bliksem met noten en quorn
Snijbonenstampot met zongedroogde tomaten
Cashewburger met appel (vegetarisch)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes