Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Groene pastasalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr spiraaltjes of schelpjespasta
2 dl olijfolie
1/2 komkommer
150 gr diepvries doperwten
150 gr groene asperges
2 avocado‘s
1 citroen
1 eetl balsamicoazijn of witte wijnazijn
peper en zout
1eetl versgehakte bieslook
1 eetl honing
150 gr gorgonzola

Bereiden

Kook de pasta in ruim water met een scheutje olijfolie volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en spoel hem na met koud water.
Snijd de komkommer in kleine dobbelsteentjes. Kook de doperwten 6-8 minuten, giet ze af en spoel ze na met koud water.
Kook de gewassen groene asperges 8 minuten in water met zout en giet ze af. Snijd ze in stukjes van 2 cm.
Halveer de avocado‘s verwijder de pitten en verdeel het vruchtvlees in blokjes. Pers de helft van de citroen en sprenkel het sap over de avocadoblokjes.
Meng een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout, bieslook en honing. Schep komkommer, doperwten, asperges, avocado‘s en dressing door de pasta.
Snijd de gorgonzola in blokjes of verkruimel deze. Verdeel deze over het gerecht en garneer met partjes citroen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pizza de la manza
Oosterse omelet
Canneloni met broccoli en worteltjes (magnetron recept)
Schorseneren in wit- of blond abdijbier
Vegetarische curry van bonen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes