Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde quornfilets met portsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

25 gr boter
1 ui
zout en peper
10 gedroogde abrikozen
50 gr rozijnen
4 el port
1 dl water
4 quornfilets
kruidenpaneer
2 el sesamzaadjes
1 ei
75 gr boter
2 kleine uien
1 dl port
125 gr crème fraîche

Bereiden

Fruit in 25 gr boter 1 gesnipperde ui bruin en breng op smaak met zout en peper. Snijd 10 gedroogde abrikozen in stukjes en verwarm ze samen met 50 gr rozijnen, 4 el port, 1 dl water op laag vuur gedurende 30 minuten. Laat de vulling afkoelen. Snijd 4 quornfilets open en doe de vulling erin. Klap de filets weer dicht. Meng 4 el kruidenpaneer met 2 el sesamzaadjes en strooi dit op een bord. Klop in een diep bord 1 ei los. Haal de filets door het ei en dan door de paneermeel. Bak in 50 gr boter de filets rondom bruin en laat ze dan nog in 5 minuten gaar worden. Maak intussen de saus. Bak 2 gesnipperde kleine uien in 25 gr boter en voeg 1 dl port en 125 gr crème fraîche toe. Breng op smaak met zout en peper en kook alles op middelhoog vuur in een open pan in tot sausdikte. Schep een beetje saus over de borden. Snijd de quornfilets in schuine stukken en leg deze in de saus.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hartige groententaart
Asperges met peultjes en noten
Paddenstoelenpie
Gemarineerde asperges met nieuwe aardappel en groene kruiden
Salade van kastanjechampignons, noten en geitenkaas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes