Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Asperges Gemarineerd met graskaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

12 witte asperges ca. 1 kg
1 el kappertjes (potje)
1 tl groene kruidenmosterd (of andere)
2 el gehakte peterselie
1/2 dl witte -wijnazijn
1 dl witte (kook) wijn
2dl zonnebloemolie
zout en peper
200 gr jonge gras kaas (boeren) 100 gr pijnboompitten
1/2 krop lollo rosso
100 veldsla

Bereiden

Schil de asperges met een dunschiller of een aspergeschiller. Snijd de onderste 2 cm. van de stelen af. Kook de asperges in 15 min. Gaar in water met zout en houd ze warm. Roer de kappertjes, de mosterd, de peterselie, de azijn, de wijn, de olie, zout en peper tot een dressing. Giet de dressing over de warme asperges en laat ze er minstens 4 uur in marineren. Snijd de graskaas in kleine blokjes. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Verdeel de lollo rosso in stukjes en meng deze met de veldsla. Snijd de asperges in de lengte door. Verdeel de slasoorten over vier borden, schik er de asperges op en bestrooi met de kaasblokjes en de pijnboompitten.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lasagneterrine met broccoli en blauwe kaas
Hartige taart met spruitjes, kaas en eieren
Portobellos met gember-citroendip
Caesarsalad met kaascroutons
Gevulde courgette
Paddenstoelenpie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes