Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sandwiches met gegrilde kipfilet, citroen en knoflookmayonaise

Aantal personen: 4

Ingrediënten

16 witte casino boterhammen
50 gr zachte roomboter
1/4 ijsbergsla (in dunne reepjes gesneden)
400 gr verse kipfilet
½ liter kippenbouillon
sap van 1 citroen
4 eetl mayonaise
2 eetl slagroom
1 uitgeperst teentje knoflook
1 eetl versgehakte peterselie
versgemalen peper en zout
1 bosje radijs om te garneren
olijfolie

Bereiden

Kook de kipfilets in ongeveer 5 minuten gaar in de bouillon. Snijd de gekookte kipfilet in dunne plakken en bestrijk ze met wat olijfolie. Rooster de plakken op de grillplaat of in de grillpan tot ze lichtbruin zijn. Laat ze nu afkoelen.
Meng de mayonaise met de slagroom en het citroensap en voeg de peterselie en knoflook eraan toe. Breng dit op smaak met peper en zout.
Besmeer de casinoboterhammen licht met roomboter en beleg een helft met een laagje ijsbergsla. Schep hierop een lepeltje knoflookmayonaise en leg de kipplakjes hierop.
Bestrijk ze nu weer met wat mayonaise en leg hierop weer een boterham. Druk de boterhammen licht aan en snijd met een scherp kartelmes de korstjes rondom eraf. Snijd de sandwiches diagonaal door en leg ze op een schaal. Garneer met radijsjes.
Tip: De sandwiches kunt u een paar uur van tevoren maken en verpakt in aluminiumfolie in de koelkast bewaren tot gebruik.
Bereiding: 30 minuten

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Eiwitglazuur
Griekse gehaktbroodjes
Merengue stengels
Surinaamse appeltaart met een krokant laagje
Roti met linzen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes