Deze pizza bianca is eens wat anders dan een gewone pizza. In plaats van tomatensaus wordt nu als basis mascarpone gebruikt. Verrassend lekker, zacht en fris. Ik heb de pizza belegd met zowel zalm als ham maar je kunt natuurlijk ook slechts 1 topping gebruiken. Ik kan niet kiezen, beiden zijn lekker!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat.
Bestrijk het deeg met de Mascarpone. Denk ook goed aan de randen. Smeer die ook goed in.
Verdeel daarna de oregano over het geheel en breng het op smaak met zout en peper.
Voor de topping met ham
Snij de champignons in dunne plakjes en verdeel die over de eerste helft van het deeg. Voeg daarna de ham toe aan die eerste helft.
Voor de topping met gerookte zalm
De topping voor de gerookte zalm wordt pas toegevoegd nadat de pizza uit de oven is gekomen. Het geheel kan dus nu in de oven. Ongeveer 15 minuten.
Snij 1/6 komkommer in flinterdunne plakjes. Ik gebruik hiervoor een dunschiller.
Trek de gerookte zalm uit elkaar zodat je het later mooi kunt verdelen over de tweede helft van het deeg.
Haal na 15 minuten de bakplaat over de oven en verdeel eerst de zalm en daarna de komkommer over de tweede helft.
Bedek de eerste helft met wat rucola.
Besprenkel het geheel met olijfolie en daarna kun je aan tafel!
Omdat de pizza een stuk lichter is dan een gewone pizza eet ik er vaak ook nog een salade bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |