Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Franse appeltaart

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

6 eetlepels olie
4 appels
100 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
150 gr bloem
1 theel. zout
1 theel. rum aroma (Baukje)
2 dl melk
poedersuiker

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Taartvorm invetten met 1 eetlepel olie.
Appels schillen en in vieren snijden en klokhuis verwijderen, partjes nu in drieën snijden en in vorm rangschikken.
In kom door elkaar roeren: 5 eetlepels olie, suiker, vanillesuiker, eieren, bloem, zout, rum aroma.
Scheutje voor scheutje melk erdoor roeren. Beslag lijkt op pannenkoek beslag.
Beslag over de appels schenken.
In midden van voorverwarmde oven in 45 minuten gaar en bruin bakken.
Taart uit oven nemen en iets laten afkoelen. Platte schaal op vorm leggen, en samen keren.
Dik bestrooien met poedersuiker.
Warm of afgekoeld opdienen.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Cocoskoek
Merengue stengels
Appelkruimeltaart met bosvruchten (warm)
Appeltaart
Kerststol met amandelen en spijs

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes