Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bruschetti met tomaat

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Basisrecept brood:
8 plakken boerenwit
extra virgine olijfolie
2 tenen knoflook, gehalveerd

Bruschetti met tomaat:
2 grote rijpe vleestomaten, ontveld en in blokjes
zout en versgemalen peper
1 eetl grove kappertjes
4 el verse basilicum, grof gehakt

Bruschetti met parmaham:
4 kwarteleiertjes
25 gr rucola
8 mooie dunne plakken parmaham
30 gr Parmezaanse kaas, in grove krullen

Bereiden

Basisrecept brood:
Verwarm de grill voor. Leg de plakken brood op een bakplaat en bak ze aan beide kanten goudbruin onder de grill.
Bestrijk één kant van het brood met wat olie en wrijf het brood in met de gehalveerde knoflook.

Bruschetti met tomaat:
Verdeel de tomaten over het brood en leg de bruschetti drie minuten onder de hete grill.
Bestrooi met zout en peper en schenk er nog een sliertje olijfolie over. Garneer met de kappertjes en de basilicum.
Bruschetti met parmaham:
Zet een poffertjespan met antiaanbaklaag op een pan met licht kokend water. Breek de kwarteleitjes in de holtes en laat de pan boven het hete water staan tot ze gaar zijn. Beleg het brood met wat rucola en de ham. Garneer met het kwarteleitje, bestrooi met zout en peper en verdeel de kaas erover.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kerststol met amandelen en spijs
Honing- pijnboompittentaart
Panforte (notenhoningkoek)
Praline met witte chocolade en karamel
Panettone (Italiaanse vruchtencake)
Appel-boterkoek

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes