Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bananencakejes

Aantal personen:

Ingrediënten

Voor circa 8 stuks:
150 gr boter of margarine
150 gr witte basterd
3 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
snufje zout
300 gr gepelde bananen,in stukjes
1½ dl slagroom,lobbig geklopt
1 tl geraspte citroenschil

Bereiden

Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel. Klop de eieren er een voor een door. Spatel het bakmeel en zout erdoor en daarna de stukjes banaan. Bekleed 8 hoge vormpjes (ca. 10 cm hoog en 6-7 cm doorsnede) aan de binnenkant met bakpapier en vul de vormpjes tot 3/4 met het cakebeslag. Zet de vormpjes op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden en bak de cakejes in 35-45 minuten. Goudbruin en gaar. Controleer of de cakejes gaar zijn met en metalen spies of breipen, als deze er schoon uit komt zijn ze gaar. Laat de cakejes 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de vormpjes en laat de cakejes op een rooster verder afkoelen. Vouw bakpapier rond de cakejes en maak mooie strikjes om het bakpapier. Serveer de cakejes met lobbig geklopte slagroom die op smaak is gebracht met wat geraspte citroenschil.
U kunt de cakejes ook in timbaalvormpjes bakken of in bjvoorbeeld lege, schoongemaakte conservenblikjes (pas op de scherpe randen).

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Goudbruine spekpannenkoeken
Chocoladetaart Belle Heene
Speculaas
Appelbeignets, uit de koekenpan
Zeeuwse bolussen (12 stuks)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes