Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel. Klop de eieren er een voor een door. Spatel het bakmeel en zout erdoor en daarna de stukjes banaan. Bekleed 8 hoge vormpjes (ca. 10 cm hoog en 6-7 cm doorsnede) aan de binnenkant met bakpapier en vul de vormpjes tot 3/4 met het cakebeslag. Zet de vormpjes op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden en bak de cakejes in 35-45 minuten. Goudbruin en gaar. Controleer of de cakejes gaar zijn met en metalen spies of breipen, als deze er schoon uit komt zijn ze gaar. Laat de cakejes 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de vormpjes en laat de cakejes op een rooster verder afkoelen. Vouw bakpapier rond de cakejes en maak mooie strikjes om het bakpapier. Serveer de cakejes met lobbig geklopte slagroom die op smaak is gebracht met wat geraspte citroenschil.
U kunt de cakejes ook in timbaalvormpjes bakken of in bjvoorbeeld lege, schoongemaakte conservenblikjes (pas op de scherpe randen).
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |