Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappeltaart

Aantal personen: 6

Ingrediënten

5 takjes basilicum
4 cl olijfolie
4 teentjes knoflook
40 g pecorino romano (Italiaanse kaas)
1.25 dl melk
40 g bloem
3 eieren
peper
zout
600 g grote geschilde aardappelen
2 el paneermeel
600 g vleestomaten in plakjes

vijzel
lage taart of quichevorm (22 cm doorsnede)

Bereiden

GARNERING: van basilicum blaadjes plukken (paar blaadjes achterhouden). In vijzel blaadjes met olijfolie en 2 teentjes knoflook tot puree wrijven. Pecorino in kleine stukjes schaven.

AARDAPPELTAART: Oven voorverwarmen op 225øC. In kom melk en bloem gladroeren. Eieren toevoegen en loskloppen. 2 teentjes knoflook erboven uitpersen. Op smaak brengen met peper en zout. Aardappelen grof raspen. Door melkmengsel roeren. Vorm invetten met olie.
Besstrooien met paneermeel. Aardappelmengsel overdoen in vorm. In midden van oven taart in 1 uur gaar bakken.

AFWERKEN: Taart met scherp mesje langs rand lossnijden. Op grote schaal omkeren. Schaal garneren met tomaat. Tomaat bestrooien met zout en peper. Basilicumpuree en kaas erover verdelen. Taart garneren met blaadjes basilicum.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Appelplaattaart met amandelkruimels
Surinaamse appeltaart met een krokant laagje
Kokosbergjes
Appel-peerstrudel: dubbel zo lekker
Appeltaart, grootmoeders
Panforte (notenhoningkoek)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes