Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Waterkerssoep met mimosa

Aantal personen: 4

Ingrediënten

ca 200 gr waterkers (een bosje of uit een zakje) of verse spinazie
2 hardgekookte eieren
4 sneetjes witbrood
3/4 l kippenbouillon (van tabletten)
4 eetl slagroom

Bereiden

Voorbereiden:
Maak de waterkers of spinazie schoon. Verwijder harde stelen. Houd enkele blaadjes apart voor de garnering. Prak de gepelde eieren in piepkleine stukjes (mimosa). Druk met behulp van een wijd glas vier rondjes uit boterhammen.
Bereiden:
Breng de bouillon aan de kook.
Voeg de waterkers of spinazie toe en laat circa 4 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer.
Roer de slagroom door de soep die niet meer mag koken. Rooster de broodrondjes. Schep de soep in diepe borden. Leg in elk bord een broodrondje en schep er de mimosa op. Garneer de mimosa met enkele waterkersblaadjes.
Bereidingstijd: circa 20 minuten

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bouillon met omelet
Traditionele humpkessoep
Vissoep met saffraan
Creme de cressonette (Lichtgebonden tuinkerssoep)
Erwtensoep met gerookte makreel (voor 4 personen)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes