Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Paddestoelensoep met zalmsnippers

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr champignons
150 gr oesterzwammen
1 ui
2 aardappelen
50 gr boter
peper en zout
mespuntje nootmuskaat
1 theel. Tijm (vers of diepvries)
1 l melk
2 eidooiers
50 gr geraspte jongbelegen
kaas
150 gr gerookte zalmsnippers
2 eetl. Gehakte bieslook (vers of diepvries)
(1/2 dl witte wijn of schenkroom)

Bereiden

Borstel de paddestoelen schoon en verdeel ze in plakjes en reepjes. Pel de ui en snipper deze. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Verhit de boter en bak hierin de paddestoelen en de gesnipperde ui in 2 minuten.
Voeg de aardappelblokjes, peper, zout, nootmuskaat en tijm toe. Bak zachtjes 2 minuten.
Giet de melk erbij en kook zachtjes 8-10 min.
Klop de eidooiers los. Meng er enkele lepels van de warme soep door en schenk het mengsel onder goed roeren bij de soep zodat deze licht bindt maar niet kookt. Voeg naar wens de wijn of schenkroom bij de soep. Roer de kaas en zalmsnippers voor het serveren door de soep en warm even door. Strooi de bieslook over de soep.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Knoflooksoep
Rode bonensoep
Broccoli soep met gerookte paling
Uiensoep
Thee van visbouillon met zalm en garnalen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes