Aantal personen: 4
500 g witte asperges
2 meiknolletjes in dunne plakken
1 el boter
1 tablet kippenbouillon
zout
peper
2 el fijngehakte kervel
2 el fijngesneden bieslook
200 g gerookte zalm, in dunne reepjes
Asperges wassen, schillen en harde uiteinden verwijderen. Schillen en afsnijdsels met 1 l water aan de kook brengen en 30 min. laten trekken. Vloeistof zeven en bewaren.
Met uitsteekvormpje figuurtjes uit de plakken meiknol steken. Asperges in stukken van 2 cm snijden. Aspergepunten apart houden.
Boter verhitten en aspergestukjes 5 min. roerbakken. Gezeefde vloeistof en bouillonblokje toevoegen, aan de kook brengen en 15-20 min. laten koken.
Aspergepunten en uitgestoken meiknolletjes door soep roeren, nog 5-10 min. koken. Soep op smaak brengen met peper en zout. Voor het serveren kervel, bieslook en reepjes zalm erdoor roeren.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |