Heldere aspergesoep

Heldere aspergesoep

Heldere aspergesoep

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 g witte asperges
2 meiknolletjes in dunne plakken
1 el boter
1 tablet kippenbouillon
zout
peper
2 el fijngehakte kervel
2 el fijngesneden bieslook
200 g gerookte zalm, in dunne reepjes

Bereiden

Asperges wassen, schillen en harde uiteinden verwijderen. Schillen en afsnijdsels met 1 l water aan de kook brengen en 30 min. laten trekken. Vloeistof zeven en bewaren.

Met uitsteekvormpje figuurtjes uit de plakken meiknol steken. Asperges in stukken van 2 cm snijden. Aspergepunten apart houden.

Boter verhitten en aspergestukjes 5 min. roerbakken. Gezeefde vloeistof en bouillonblokje toevoegen, aan de kook brengen en 15-20 min. laten koken.

Aspergepunten en uitgestoken meiknolletjes door soep roeren, nog 5-10 min. koken. Soep op smaak brengen met peper en zout. Voor het serveren kervel, bieslook en reepjes zalm erdoor roeren. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken