Aantal personen: 4
0,75 liter kippenbouillon
2 dl culinesse (bleuband)
1 bakje tuinkers
½ eetl boter
1 fijngesneden sjalotje
50 gr spekblokjes
zout en versgemalen peper
1 zakje knapperbolletjes (Knor)
De boter smelten en hierin de spekblokjes en het sjalotje licht aanbakken, zonder te kleuren. De tuinkers, de culinesse en de kippenbouillon toevoegen. Aan de kook brengen en 5 min zachtjes laten doorkoken. De soep van het vuur halen en in een mixerblender of met de staafmixer fijn pureren. Indien nodig op smaak brengen met versgemalen peper en zout. Voor het serveren bestrooien met knapperbolletjes.
Tip: Vervang de tuinkers, door waterkers, deze is veel pittiger. Voeg eventueel stukjes gekookte kip toe.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |