Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

½ dl. Olijfolie
50 gr. Roomboter
70 gr. Sjalot
2 gr. Venkelzaad
1 mespunt Knoflook
85 gr. Prei
125 gr. Venkel
250 gr. Bleekselderij
600 gr. Knolselderij
¼ bos Peterselie
¼ bos Selderij
1¼ dl. Witte Wijn
1 ltr. Gevogeltebouillon
½ ltr. Knolselderijsap
3½ dl. Slagroom
Zout

Bereiden

1.Alle groenten wassen en fijnsnijden.

2.Olijfolie met de roomboter verhitten en de groenten hierin fruiten.

3.Witte Wijn, gevogeltebouillon en knolselderijsap toevoegen en op laag vuur gedurende 3 uurtjes laten trekken als zijnde een bouillon.

4.Alles door een fijne zeef of door een doek passeren.

5.Room toevoegen en op smaak brengen met zout.

6.Voor garnering kunt u wat knolselderij en bleekselderij in fijne blokjes snijden.

Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken