Aantal personen: 4
½ dl. Olijfolie
50 gr. Roomboter
70 gr. Sjalot
2 gr. Venkelzaad
1 mespunt Knoflook
85 gr. Prei
125 gr. Venkel
250 gr. Bleekselderij
600 gr. Knolselderij
¼ bos Peterselie
¼ bos Selderij
1¼ dl. Witte Wijn
1 ltr. Gevogeltebouillon
½ ltr. Knolselderijsap
3½ dl. Slagroom
Zout
1.Alle groenten wassen en fijnsnijden.
2.Olijfolie met de roomboter verhitten en de groenten hierin fruiten.
3.Witte Wijn, gevogeltebouillon en knolselderijsap toevoegen en op laag vuur gedurende 3 uurtjes laten trekken als zijnde een bouillon.
4.Alles door een fijne zeef of door een doek passeren.
5.Room toevoegen en op smaak brengen met zout.
6.Voor garnering kunt u wat knolselderij en bleekselderij in fijne blokjes snijden.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |