Aantal personen: 4
250 gr kastanjechampignons
1 ui
1 teentje knoflook
25 gr boter
8 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot)
1 eetl gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel gedroogd
2 dl kookroom
125 gr gerookte kipfilet (vleeswaren)versgemalen peper
1 klein glaasje witte port of madera
Borstel de paddestoelen of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes.
Snipper de ui en pel het teentje knoflook.
Verhit de boter in een soeppan en roerbak hierin de kastanjechampignons, ui en geperste knoflook.
Giet de bouillon erbij en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de tijm en kookroom toe en verwarm zonder te koken.
Schep de reepjes gesneden kipfilet erdoor en voeg peper naar smaak en port of madera toe.
Serveer met stokbrood of geroosterd brood.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |