Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde speculaas 2

Ingrediënten

250 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
160 gr boter
150 gr bruine basterdsuiker
1 mespunt zout
2 eetlepels speculaaskruiden
2 eetlepels melk
300 gr amandelspijs
3 eieren
1/2 eetlepel sinaasappelrasp
20 gr amandelen

Bereiden

Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de boter toe.
Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes.
Doe de suiker, het zout, de speculaaskruiden en de melk erbij en kneed
met
koele handen tot een samenhangend en soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast 2 uur
rusten.
Verkruimel intussen de amandelspijs, voeg 2 eieren en de sinaasappelrasp
toe en roer alles tot een gemakkelijk uit te smeren massa.
Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en verwarm de oven voor op
175°C.
Strooi wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van 40
x 20 cm.
Snijd het deeg in 2 stukken en leg 1 plak in de bakvorm.
Klop het derde ei los en bestrijk de deeglap ermee.
Verdeel het amandelspijsmengsel over het deeg, leg de tweede deeglap erop
en druk het wat aan.
Bestrijk ook deze deeglap met losgeklopt ei en druk de amandelen in
het
deeg.
Bak de speculaas in 40 minuten bruin en gaar.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Taaitaai 2
Banketletter
Pepernoten
Roomborstplaat 1
Speculaasjes 3

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes