Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Dikke speculaasbrokken

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
zout naar smaak
2 eetlepels speculaaskruiden
150 gr (licht)bruine basterdsuiker
75 gr boter
4 eetlepels melk
(50 gr ontvliesde amandelen)

Bereiden

Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de
basterdsuiker boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen
klein.
Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm
uit,
strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat
±
45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven
(140-150°C).
De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden.
Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pepernoten
Pepernoten 1
Speculaaspoppen
Taaitaai 3
Marsepein 3

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes