Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ovenschotel met roomsaus en kaas

Heerlijke ovenschotel met gehakt, ei, roomsaus, kaas en veel groenten.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 min bereiden
25 min in de oven

Ingrediënten

300 gram gehakt
250 ml kookroom
400 gr aardappelschijfjes
Rode ui
1 teentje knoflook
2 eieren
1 winterpeen
1/2 Courgette
Geraspte kaas
Gehaktkruiden
Gedroogde of verse peterselie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij de Courgette in blokjes
Snij de wortel in dunne plakjes
Snij de ui

Kruid het gehakt en bak het rul
Voeg de ui en knoflook toe
Voeg daarna de courgette en wortel toe

Mix de kookroom en 2 eieren in een kom met een garde. Voeg een handje geraspte kaas toe tezamen met wat peterselie
Vet een ovenschotel in en bedek de bodem met 1 laag aardappelschijfjes. Ongeveer de helft, dus 200 gram.
Voeg het gehaktmengsel toe en maak het geheel vlak met een spatel.
Voeg de room met ei mix evenredig toe
Bedek de top met de overige aardappelschijfjes
Bedek het geheel met geraspte kaas.


Stop de ovenschotel in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Haal de ovenschotel uit de oven en laat het geheel 3 - 5 min staan.

Bron/inzender: Mathieu

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Clafoutis van aardappelen en bietjes
Jachtschotel met ham
Moussaka van aubergines
Pittige stamppot van frisee
Aardappel-ovenschotel met broccoli en boursin

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes