Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zuurkoolschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr magere hamlappen
1½ eetl shoarmakruiden (Silvo)
500 gr wijnzuurkool
1 klein blikje mandarijnpartjes
2 eetl zonnebloemolie
1 dl droge witte wijn of water
2 zakjes voorgekookte aardappelschijfjes (Cela Vita, 900 gr)
100 gr magere spekreepjes

Bereiden

Snijd de hamlappen in stukjes en roer de shoarmakruiden erdoor. Lat de zuurkool en de mandarijntjes uitlekken. Verhit de olie in een braadpan en roerbak het vlees rondom bruin. Voeg de uitgelekte zuurkool toe en schenk de wijn (of het water)erbij. Leg een deksel op de pan en laat het geheel zachtjes ca 30 minuten stoven. Schep het vlees- zuurkoolmengsel in een ovenschaal en meng de partjes mandarijn erdoor. Dek het geheel, dakpansgewijs, af met de aardappelschijfjes en verdeel de spekreepjes erover.
Laat de schotel, in ca 30 minuten, in het midden van een voorverwarmde oven 200 graden door en door heet worden.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Stampot van voorjaarsbietjes met geitenkaassaus
Indonesische zuurkool met aardappelschijfjes
Hutspot
Zuurkoolstamppot met tomaat en chorizo
Gratin van aardappels en paddestoelen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes