Basisrecept voor flensjes
Klop (voor ca.18 flensjes) 3 eieren los met een snufje zout. Voeg 125 bloem en 2,5 dl melk toe en roer dit tot een glad beslag. Laat het beslag 30 min. rusten. Bak de flensjes in een koekenpan (15 cm doorsnede). Doe steeds een beetje boter in de pan.
Stap 1
Bak de flensjes (zie basisrecept).
Smelt de boter, roer de bloem erdoor en bak dit 2 min. Roer er 31/2 dl melk en de slagroom door en laat 5 min. zachtjes koken. Doe er 50 gr parmezaansekaas, zout, peper en koriander door en zet de saus apart.
Verhit de olie en roerbak de spinazie tot deze is geslonken.
Laat uitlekken en druk het vocht eruit. Hak de spinazie grof.
Roer de roomkaas los met 1/2 dl melk, de basilicum, 75 gr parmezaansekaas, de eieren, zalm, zout,peper en spinazie.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Verdeel de vulling over de flensjes en rol ze op.
Schenk een derde deel van de saus in de oven schaal.
Leg de flensjes erop en schenk de rest van saus erover. Strooi de rest van de kaas over het gerecht en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Bak 30 min. in het midden van de oven en daarna nog 15 min. zonder de folie.
De flensjes met romige vulling worden geserveerd met een zachte kaassaus. In de oven krijgen ze een prachtig goudbruin laagje.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |